Eines i Recursos
L'arxiu segur de les administracions públiques catalanes

Aplicació per normalitzar carpetes/fitxers

Aquesta aplicació està pensada per aquells usuaris que tinguin la necessitat d'ingressar expedients o un conjunt de documents mitjançant la web de referència. Per poder realitzar un ingrés d'un expedient per la web és obligatori que l'usuari generi un fitxer .zip que contingui tots els documents a ingressar. Ara bé, per requisits de la plataforma, l'estructura del ZIP ha de ser la següent: un primer nivell amb una carpeta que identifica a l'expedient i dins d'aquesta carpeta s'ha de crear una subcarpeta per cada document que forma part de l'expedient. A més a més, els noms dels fitxers i directoris no poden contenir accents o caràcters estranys.Aquesta limitació provoca que el procés de generació del fitxer ZIP sigui lent pels usuaris ja que primer, abans de poder generar el .zip, han de crear aquesta estructura de carpetes en el directori de fitxers del seu ordinador i aquesta estructura no és la forma més natural de desar els documents. Normalment els usuaris desen els documents dins d'una carpeta, sense crear, subcarpetes per a cada document.

Per facilitar la creació del ZIP, CATCert ha desenvolupat aquest aplicació que permet a l'usuari seleccionar una carpeta que conté documents (no hi poden haver subcarpetes dins la carpeta) i un cop seleccionada, l'aplicació normalitza l'estructura i nom dels fitxers i carpetes segons els requisits de la plataforma iArxiu. Un cop normalitzada, l'usuari només ha de generar el fitxer ZIP i fer l'ingrés de l'expedient per la web.

Descàrrega aplicació:
Aplicació per normalitzar carpetes/fitxers


Documentació de suport: Manual d'ús de l'aplicació per normalitzar carpetes/fitxers (PDF)

Generador de paquets d'informació de transferència (PIT) en format METS

Per facilitar la creació i generació de PIT en formats METS, pas previ imprescindible per empaquetar els documents/expedients a transferir mitjançant els serveis web que ofereix la plataforma, CATCert ha creat un projecte per Eclipse amb exemples d'ús de la llibreria de generació de METS. Els exemples proporcionats poden ser utilitzats com a punt de partida per confeccionar els programaris client. La seva missió és facilitar l’aprenentatge de l’ús de la llibreria de creació de Mets. Cada client haurà d’integrar-lo en el seu entorn de treball de la manera que consideri més adequada i pertinent.

Per poder entendre el funcionament del projecte és necessari tenir uns mínims coneixements sobre el format METS. Per a més informació consulteu el següent document: Protocol de creació de paquets d'informació de transferència (PDF)

Descàrrega projecte (ZIP):
Generador de paquets d'informació de transferència (PIT) en format METS


Documentació de suport: Guia ús projecte generador PIT en format METS (PDF)

Visor de Paquets d'Informació de Consulta (PIC) de la plataforma iArxiu

Amb l'objectiu de millorar la visualització i comprensió de l'estructura, les metadades i els components que formen part dels Paquets d'Informació de Consulta (PIC), CATCert ha desenvolupat una aplicació web que permet visualitzar d'una forma amigable i entenedora el fitxer PIC, en format XML Mets, i les seves metadades, així com, la possibilitat de descarregar els documents/signatures que formen part del PIC. Aquesta aplicació està pensada per tots aquells usuaris que no tenen accés directe a la web del servei, però que tenen la necessitat de visualitzar un PIC.

L'usuari pot visualitzar dos tipus de PIC:

1- PIC sense fitxers. En aquest cas, l'usuari ha de seleccionar el fitxer Mets en format XML.
2- PIC amb fitxers. En aquest cas, l'usuari ha de seleccionar el fitxer ZIP que inclou el fitxer Mets en format XML més tots els documents.

Aplicació web visor PIC:


Exemples de PIC per fer proves amb el visor:

1- Exemple PIC sense fitxers: Descàrrega (XML)
2- Exemple PIC amb fitxers: Descàrrega (ZIP)
© Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC). Tots els drets reservats.
Passatge de la Concepció 11, 08008 Barcelona Tel: 93 272 25 00 - Fax: 93 272 40 48 CIF: Q0801175A.